7.8.2020

Budjettiruokaa: Lohikiusaus

Lohesta ei ensimmäisenä tule mieleen halpa. Eikä tämä toki vedä vertoja aiemmalle makaronilaatikolle. Budjettiruokaa tämäkin kuitenkin on.

Lohikiusauksen syömisestä onkin aikaa jo yli viikko, mutta sain vasta nyt tehtyä laskelmat. Tämä syötiin Heinäkuun loppupuolella lähes heti tuon aiemmin kirjoittamani makaronilaatikon jälkeen.

Salaisuus tässäkin reseptissä on avoimuus kaupassa. Meillä toki on ostoslista, mutta on hyvä pitää silmät auki ja katsoa alennuksia. Olemme huomanneet että kalaa on yllättävän usein Prismassa alennuksessa. Suuntaamme ensimmäisenä lihahyllylle ja katsomme mitä siellä on tarjolla.

Vaihtoehtoina meillä oli kinkkukiusaus tai lohikiusaus, riippuen raaka-aineiden hinnoista. Kinkkukiusausta oli jo hieman aiemmin tehty, joten lohi oli etusijalla jos sitä löytyy alennuksesta. Jos ei, olisimme valinneet kinkkua. Muut ainekset listalla ovatkin samoja.


Lohikiusauksen hinta


Tosiaan lohi löytyi alennuksesta. Vakuumipakattu lohi kilohinnaltaan 15,90, josta lähti 30% pois. Joskus löytää vielä pari euroa halvempaakin kilohintaa, jolloin kala on jo todella edullista.

Meidän suuriksi annoksiksi jaettuna tästä tuli 8 lautasellista. Annoshinnaksi tuli 1,4 euroa (ei huomioitu sähköä jne, mutta maustekustannus on yläkanttiin). Annoshinta on toki puolitoistakertainen makaronilaatikkoon verrattuna, mutta mielestäni siedettävä arkiruoan hinta.

Resepti

Tämä on niin yksinkertaista pakkasesta uuniin ruokaa, että reseptiä tuskin enempää tarvitseekaan. Tässä kuitenkin vielä lohikiusauksen resepti:
  1. Saksi/leikkaa lohifile sopivan kokoisiksi kuutioiksi
  2. Laita vuokaan vuorotelleen kerroksiin perunaa ja kalaa. Kerrokseen hieman tilliä ja mustapippuria. Halutessa voi myös lisätä sipulia, kuten me teimme vaikka olikin jo peruna-sipulisekoitus käytössä.
  3. Kaada kermat vuokaan
  4. Vuoka uuniin, arviolta 220° n. 45-60 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti