31.12.2021

Uuden vuoden himoja

Kirjoitin jo kuukausi sitten, että raha polttaa tilillä. Tilanne ei ole helpottunut yhtään. Päässä pyörii erilaisia sijoitusajatuksia, tai siis bisnesideoita. Selailin yrityspörssiäkin ja mietin muutaman yrityksen ostamista. Yhdestä ihan oikeasti innostuin, mutta onneksi tällä kertaa syvempi tutkiminen ko. yrityksen kirjanpitoon paljasti, että sijoitus ei olisi kovin edullinen. En tule sijoittamaan siihen. Toisin on ollut joskus aiemmin. Olen jo hävinnyt noin 8500 euroa yhden startupin sijoituskierrokseen osallistuttuania. Firma on sittemmin ollut hyvin hiljaa eikä ole toimittanut edes tilinpäätöksiään kaupparekisteriin. Oppirahoja...

Kuukausi takaperin tekemistäni vaihtoehdoista viimeisin on jo toteutunut. Maksoin osan rahasta itselleni palkkana ja se tulee näkymään nyt kun ensi viikolla julkaisen henkilökohtaisen tuloslaskelmani Joulukuulta. Loput rahat ovat pääosin kryptoissa nyt ja on todennäköistä että se tulee pysymään näin.

Haluan pitää rahan mieluummin melko likvidissä muodossa. Tämä poissulkee kaikki yksityisten osakeyhtiöiden sijoitukset, koska ne ovat väkisinkin useiden vuosien sijoituksia. Minulla saattaa olla rahalle käyttöä parin vuoden aikajänteellä, joten ne tullee pysymään pörssiosakkeissa ja kryptoissa.

Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto toki edelleen on kehittää jotain pientä melko pienen pääoman vaatimaa toimintaa. Tämän yksi isoimpia ongelmia toki on oma aika, joten tarvitsisin siihen ehdottomasti kumppanin.

Toinen vaihtoehto liiketoiminnan puolella on, että yritykseni B ostaa osan liiketoiminnasta ja kalustosta yritykseltäni A. Tämä on aika tuore ajatus, enkä ole vielä loppuun asti sitä miettinyt. Se olisi kuitenkin tapa saada nopeasti käteistä yritykselleni A, joka on minulle velkoo ja saisin näin nopeammalla aikataululla rahaa henkilökohtaisiin sijoituksiin.

Kuten jo aiemmin olen vihjaillut, on minulla kova tavoite ensi vuodelle saada kasaan noin 30 000 euroa. Tällä tulee tarvetta omakotitalon käsirahana vuonna 2023.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti