3.10.2021

Kokemuksia Crypto.com kortista - Miksi hankin tämän?

Kirjoitin aiemmin, että olen kesällä tutkinut kryptovaluuttoja ja sitä kautta päädyin erilaisiin pankkikortteihin. Erityisesti Curve ja Crypto.com Visa olivat sellaisia mitkä kiinnostivat. Jostain syystä en oikein Binancen korttia tutkinut, enkä siitä nyt kerro tässä mitään.

Tässä tekstissä keskitytään Crypto.comin Visaan ja sen hyötyihin. Mikä tämä kortti on ja onko siihen järkeä sijoittaa rahaa?


Crypto.com Visa on Prepaid-kortti

Ensinnäkin olen vuosia käyttänyt luottokortteja. Tämä on vain tilanne johon on ajauduttu monista syistä ja olen tottunut maksamaan menoni noin kuukauden viiveellä. Ensimmäisenä asiana näissä korteissa mietitytti se että Crypto.comin Visa on ns. Prepaid kortti, eli sinne tulee siirtää rahaa etukäteen. Miten voisin maksaa tonnin luottokorttilaskun pois ja samalla siirtää toisen tonnin tilille alkavan kuun kuluihin?

No, tätä korttia voi itseasiassa täydentää myös luottokortilta. Rahaa sinne voi siirtää ihan pankkisiirtona, joka vie 1-2 päivää, tai sitten rahaa voi siirtää toiselta kortilta. Tämä toinen kortti voi olla pankki- tai luottokortti. Jostain syystä minun Nordea Gold -kortin Debit puoli ei suostunut tässä toimimaan, joten olen täyttänyt Crypton Visaa luottopuolelta. Tähän tulee seuraavan vuoden aikana, haluan päästä luotosta eroon pikkuhiljaa. Toistaiseksi kuitenkaan kassavirtaani ei ole tullut vaikutusta, vaan maksan kulutukseni periaatteessa samalla tavalla luotolla edelleen.


Cashback ja CRO Stake

Syy miksi tämän kortin halusin ottaa käyttöön liittyy cashbackiin. Eli "jokaisesta" tapahtumasta maksetaan muutaman prosentin palautus CRO-valuutassa (tässä joitain poikkeuksia, esim. polttoaineet, joista palautusta ei saa). Tämän palautuksen suuruus riippuu kortin tasosta ja eri korttitasoihin vaaditaan erilaiset CRO Staket. Kirjoitushetken tasot ja siihen vaadittavat sijoitukset:
 • 0 e stake 1 % cashback
 • 350 e stake 2 % cashback
 • 3 500 e stake 3 % cashback
 • 35 000 e stake 5 % cashback
 • 350 000 e stake 8 % cashback
Juju on siinä, että tämä raha pitää staketa, eli sijoittaa vähintään 180 päiväksi CRO-valuutassa. Tämän jälkeen sijoituksen voi muuttaa takaisin euroiksi ja nostaa pois. Korttitaso toki tippuu samalla. Eli niin kauan kun sijoituksen pitää sisässä, voi nauttia käteispalautuksista.

Korttitasoissa on muitakin etuja, kuten "ilmainen" Spotify, Netflix, Airport Lounge jne.. Miksi ilmainen heittomerkeissä, on siksi että Spotifysta ja Netflixistä maksetaan kortilta veloitus normaalisti, mutta siitä saa veloituksen suuruisen palautuksen CRO:na. Tavallaan tässä tuleekin siirrettyä rahaa euroista CRO:ksi kuukausittain.

Lisää tasoista ja korteista https://crypto.com/eea/cards

No mikä korttitaso sitten kannattaa ottaa? Itse näen tuon Staken vain panttina. Rahan saa takaisin jos leikin haluaa lopettaa. Toki riskiä aina on, kuten missä tahansa muussakin sijoituksessa. Vastapuoli voi mennä konkurssiin, CRO voi menettää arvonsa jne.

350 euroa ei ole paha hinta pankkikortista. Se voi olla jonkun muun luottokortin vuosimaksu ja tässä tapauksessa se on tosiaan vain pantti, jonka saa takaisin. Tällä pienellä sijoituksella saa kaikelle kulutuksellensa 2 % palautuksen.

2 % voi kuulostaa pieneltä, mutta kun sen kertoo kuukausikulutuksen määrällä ja laskee korkoprosentin tuolle sijoitukselle, ei tämmöistä korkoa saa mistään!

Itselläni esimerkiksi menee yrityksen mainontakuluja (Facebook, Google ja LinkedIn mainonta) omalta luottokortilta, jotka olen siirtänyt nyt Crypto.comin Visalle. Pelkästään näitä menee lähes 1000 euroa joka kuussa. Oma kulutus päälle, niin puhutaan noin 1500 euron maksuista kuukausittain.

Lasketaan varman päälle 1000 euron kuukausimenoilla. Tämä tekee 12 000 euroa vuodessa. Tälle 2 % cachback on 240 euroa. Se tekee 350 euron sijoitukselle hurjan 68 % vuosituoton! Mistä tämmöisen saa?

Okei, jos huomioidaan tähän kaltaiseni luottokortteihin tottunut henkilö, tulisi meidän tarkastella myös kortille sijoitetun rahan määrää. Eli tuo 1000 euroa pitäisi siirtää kortille "säästönä", sen jälkeenhän sinne siirretään kuukausittain se sama määrä, joka olisi mennyt luottokorttilaskuihinkin kuukausittain. Eli teknisesti sijoitus onkin 1350 euroa. Tälle summalle laskettuna tuotto olisi hieman vajaa 18 %. Ei sekään pöllömpi vuosituotto!

Ottaen myös huomioon, että olen saanut sijoittamalleni 350 euron CRO-stakelle jo kahdessa kuukaudessa 68 % tuoton, eli sijoitukseni arvo on kahdessa kuukaudessa noussut 350 eurosta noin 500 euroon, ei kokonaisuus ole ollenkaan paha. Tämä on toki sidottu puoleksi vuodeksi ja CRO:n arvo voi 4 kk päästä olla mitä tahansa. Ei silti huono!

Kannattaako isompi korttitaso?

Elokuun alussa kun tätä asiaa pohdin, en ollut valmis sijoittamaan suurempaa summaa. Seuraavaan tasoon vaatisi hieman päälle 3000 euron lisäsijoitusta ja sillä saa vain 1 prosenttiyksikön suurempaa palautusta. Nyt jälkikäteen olen alkanut pohtimaan asiaa uudestaan. Erityisesti kun CRO kurssi on kehittynyt näin suotuisasti, että olisi pelkästään sillä tienannut noin 1500 euroa parissa kuukaudessa.

Toki tuo yllä esittämäni sijoituksen tuoton laskenta on myös yksi asia. Vaikka sijoitankin reilu 3000 euroa lisää, tuo 1 % kertaantuu, koska se on vain kuukausittaisesta kulutuksesta maksettava. Käytännössä tuo 1 % tarkoittaa noin 120-180 euron lisäystä palautuksiin vuosittain.

3500 euron sijoitus tuottaisi kulutuksellani noin 10-15 %. Jos huomioidaan lisäksi tuo 1000 euron sijoitus itse kortin kassaan, olisi tuotto jossain 8 ja 12 % välissä. Ei tämäkään ollenkaan huono vuosituotto, mistä saa näin hyvän tuoton "varmasti" ?

Lisäki huomasin vasta vähän aikaa sitten, että Royal Indigo, Jade Green, Rose Gold, Icy White ja Obsidian korttien CRO Stakelle maksetaan vielä LISÄKSI korkoa itse Stakesta. Siis 350 euron Stakelle ei saa kuin pelkän tuon cachbackin. Sijoittamalla 3500 euroa tai enemmän CRO:hon saa suuremman cachbackin, SEKÄ Stake tuoton.

3500 euron CRO Stakelle maksetaan 10 % vuosituottoa, joka maksetaan viikottain. Yhtäkkiä kokonaistuotto kasvoikin yli 20 prosentin!

Kyllä, missä voin sijoittaa!? Tulen nostamaan korttitasoani lähiaikoina. Ehkä vielä Syyskuussa ei riitä rahat, mutta Lokakuussa toivottavasti jää sen verran säästöön, että saan kaivettua puuttuvan muutaman satasen ja sijoitan CRO Stakeen tuon 3500 euroa.

Minulla ei ole 35 000 euroa, joten tästä seuraava korttitaso ei ole realismia, enkä laske sen tuottoa. Hyvä sekin on, mutta vaikka tuo raha olisikin, tuskin uskaltaisin näin suurta summaa sijoittaa yhteen paikkaan. Vihreä kortti sen sijaan, täältä tullaan!


Haluaisitko sinäkin ansaita suuria tuottoja? Luo Crypto.com tili ja sijoita 350 euroa tai enemmän korttiin, niin saamme molemmat 25 dollarin bonuksen. Syötä appiin koodi g3njjwbgj6 tai luo tili tällä linkillä

2 kommenttia:

 1. Terve. Olen nyt itse puuhaillut tuon Ruby red (350€) kortin kanssa lähes vuoden. Tämänhetkinen CRO:n arvo on n. 2000€ luokkaa, joten todella kannattava sijoitus ollut tähän mennessä.

  Olen nyt harrastuksena tehnyt päivä treidausta ja siirrellyt aina ne 100-200€ tuotot suoraan FIAT-walletin kautta crypto visa kortille. Sieltä sitten maksellut mitä milloinkin. Ajattelinkin kysyä että mitenköhän tuo verotuspuoli menee? Tämä korttihan ei siis ole kytketty mihinkään omaan suomalaiseen korttiini tai pankkiini. Rahoja en ole siirtänyt omalle pankkitilille vaan käyttänyt ainoastaan crypton korttia maksuihin. Ymmärrän toki että jos alkaisin siirtämään varoja vaikka nyt nordean tilille niin sehän olisi heti puhelu nordeasta ja selviteltäisiin ettei ole rahanpesua tai muuta laitonta ja siitä sitten veroselvitykset jne…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Anteeksi viivähtäneestä vastauksesta. Oli kommenttien ilmoitukset jääneet huomiotta. Toivottavasti tämä tavoittaa vielä vuodenkin päästä.

   Treidauksen tuotot ovat verotettavaa tuloa. Sillä ei ole mitään merkitystä, että tulo käytetään Crypto.comin kortilla vai siirretäänkö se Nordeaan.

   JOKAINEN kryptomyynti on verotettava tapahtuma. Joko tappio tai voitto. Suosittelen ehdottomasti käyttämään Koinlyn palvelua. Crypto.comista voi ladata koko vuoden treidaushistorian csv:nä pihalle, joka sitten importataan Koinlyyn ja Koinly laskee tälle kokonaisuudelle tuloksen. Sieltä voi ladata tavaran suoraan Suomen verottajan hyväksymässä muodossa.

   Koinlyyn ladattu CSV on todennäköisesti täysin oikein suoraan, mutta kannattaa tehdä pieniä pistokokeita siihen. Jos kuitenkin treidaat ahkerasti, ei oikeastaan ole mitään muuta tapaa tehdä veroilmoitusta, koska transaktioiden määrä kasvaa aika isoksi lähteä niitä Excelillä laskeskeleen.

   Rekisteröidy tästä https://koinly.io/?via=84DE2304&utm_source=friend

   Poista