11.9.2021

Kurssilaskusta huolimatta kryptojen suosio kasvaa

Viime viikolla kryptojen kurssit ovat laskeneet huomattavasti. Toki ennen tätä oli melkoinen nousu edellisviikolla ja kurssit eivät ole useimpien coinien kohdalla laskeneet kuin noin kuukauden takaisiin lukemiin.

Samalla on tullut valtavasti positiivisia uutisia. Ensinnäkin El Salvador otti noin viikko sitten Bitcoinin viralliseksi valuutaksi. Vaikka samoihin aikoihin Bitcoinin kurssi laskikin valtavasti, näen tämän positiivisena asiana pitkällä tähtäimellä.

Kurssilasku saattaa olla myös isojen toimijoiden vedätys. Bitcoinin virallistaminen oli tiedossa jo pitkään ja saattaa olla että Bitcoinia oli haalittu pidempään ja se haluttiin myydä tässä yhteydessä, koska odotus oli että Bitcoinin hinta voisi nousta sen käytön myötä, kun valtio ottaa valuutan viralliseksi valuutaksi. Sopivasti BTC olikin juuri muutaman päivän aikana noussut useita prosentteja.

Pitkällä aikavälillä mikäli BTC käyttö oikeasti ottaa tuulta alleen, tulee tämä nostamaan sen arvoa. Tässä nojaan myös aiempaan kirjoitukseeni siitä, että kryptojen käytön yleistyessä BTC on usein se ensimmäinen valuutta mitä käytetään. Näköjään myös valtiollisesti.

Bitcoinin lisäksi edellisessä kirjoituksessa esiin nostamani vaihtoehto, Ether, on ottanut tuulta alleen. Viro vapautti eläkevarojen sijoittamisen laitoksilta yksityishenkilöille henkilökohtaisesti. Paljon kehutun indeksisijoittamisen jälkeen toisena sijoituskohteena virolaisilla onkin ollut juuri Ether. Tai tarkemmin ottaen pörssistä löytyvä  Etherin arvoa seuraava Ether Tracker Euro XBT.


Twiittiketjussa linkki alkuperäiseen artikkeliin.


Tietoisuus kryptoista kasvaa kokoajan ja kuten jo aiemmin mainitsin, uskon juuri Etheriin suurempana ekosysteeminä ja erityisesti kohta tulevan proof-of-stake mallin mukaisen uudistuksen myötä tulevaisuuden valuuttana. Kryptot yleisesti, mutta niiden etunenässä BTC ja ETH tulevat kasvattamaan suosiota ja hintaa.


Kirjoitus ei sisällä sijoitussuosituksia, ainoastaan kirjoittajan henkilökohtaisia pohdintoja alasta. Kirjoittaja omistaa kirjoitushetkellä noin 1300 euron arvosta ETH, 840 euron arvosta BTC ja 530 euron arvosta CRO.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti