15.1.2022

Kryptohuhuja: Bitcoin-ETF tulossa?

Fakta: Jenkeissä SEC hylkäsi Bitcoin-ETF hakemuksen / kielsi tämmöisen luomisen Marraskuussa 2021.

Törmäsin huhuun, että SEC:tä on painostettu tämän asian suhteen ja siellä olisi mahdollisesti nyt helmikuussa 2022 tulossa uusia päätöksiä asian suhteen. Tämän päätöksen odotetaan olevan salliva kryptoja seuraavien ETF:n suhteen.

Samaisen huhun mukaan useat finanssitalot olisivat valmistelleet asiaa ja useita ETF:ä on käytännössä julkaisuvalmiina, odottaen vain valtionhallinnon hyväksyntää asialle.

Eikös kryptoja jo voi ostaa pörssistä?

Ei. Kryptoihin löytyy trackereitä, eli jonkinlaisia monimutkaisempia johdannaisia, jotka pyrkivät seuraavaan tiettyä kryptovaluuttaa, esimerkiksi ETH tai BTC. Oma ymmärrykseni näistä on hieman vajavainen, mutta nämä eivät ilmeisesti sisällä suoranaisesti kyseistä kryptovaluuttaa, vaan ne pyrkivät jollakin muulla tavalla seuraavaan samaa kurssikehitystä.

ETF taasen on rahasto, joka omistaa suoraan rahaston säännöissä mainittuja komponentteja. Jos sattuisi olemaan BTC-ETF, tarkoittaisi se että tämä kyseinen ETF sisältää 100% rahoistaan Bitcoinissa. Tämä on käytännön tasolla siis aivan eri asia kuin tracker, joita pörssistä tällä hetkellä löytyy.

Krypto-ETF:n julkaiseminen olisi valtava julkisuusryöppy. Kryptot ovat muutenkin olleet viime vuonna paljon mediassa ja tämä saisi yhä useamman kiinnostumaan näihin sijoittamisesta. Se vielä että ETF:ää voi ostaa kohtalaisen helposti saisi varmasti useamman sijoittamaan siihen. Tämä koetaan varmasti monen mielestä turvallisempana tapana kuin omistaa henkilökohtaisesti suoraan kryptoja. Onhan välissä reguloitu finanssiporras ja kaupankäyntialustana tuttu pörssi.

Kuitenkin yksilöitä mielenkiintoisempana pidän tässä spekulaatiossa isoja finanssitaloja. Kryptojen selkeä salliminen ison SEC tahon toimesta saisi yhä useamman pankin, luottolaitoksen, vakuutusyhtiön, eläkerahaston jne sijoittamaan näihin.

Kaikki tämä yhdessä loisivat varmasti kryptoille, ja ensi alkuun arvioni mukaan erityisesti Bitcoinille, valtavan nousupotentiaalin tälle keväälle.

Henkilökohtaisesti himoittaa sijoittaa Bitcoiniin. Erityisesti kun sen kurssi on alkuvuonna laskenut huomattavasti. Raha vain on jo käytännössä täysin sijoitttuna, ei ole mitään mistä irroittaa lisää. Hieman myös mietin edelleen Etheriumin ja Etherin tulevaisuutta. Tämä on siirtymässä proof-of-work mallista proof-of-stake malliin myös nyt kevään aikana. Odotan tämän sekä ETH 2.0-lohkon muiden hyötyjen (mm. nopeus, odotettavissa oleva kaasumaksujen lasku jne) tuovan myös Etherille nousupotentiaalia. Olenkin kahden vaiheilla. Pitäisikö ottaa riski ja siirtää ETH sijoitukset BTC tilapäisesti, vai jatkanko noin 50-50 suhteella näissä kahdessa. Ja uudet liikenevät rahat, laitanko ne vain BTC vai jaanko nekin molempiin?

Vaikeita päätöksiä ja jänniä aikoja tulossa.


HUOM! Tämän postauksen lähteenä on sosiaalisessa mediassa pyörinyt huhu lisättynä omalla spekulaatiolla. Tämä on useamman välikäden kautta saatua tietoa ja on voinut muuttua matkalla useaan kertaan. Tämä artikkeli tai mikään tämän blogin artikkeleista ei sisällä sijoitussuosituksia.

Mikäli halua ottaa riskin ja sijoittaa kryptoihin, suosittelen Crypto.comin alustaa. Liittymällä tästä linkistä, saamme molemmat 25 USD arvoisen bonuksen kun steikkaat heidän korttiinsta 350 euroa tai enemmän. Syötä appiin koodi g3njjwbgj6 tai luo tili yo. linkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti